- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
4691 sayılı Kanun kapsamı nedir?
Ücret Damga Vergisi Teşviki 4691 Sayılı Kanun kapsamında teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan Ar-Ge ve destek personelinin bu görevleri ile ilgili elde ettikleri ücretleri damga vergisinden istisna edilmiştir. 5746 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde kamu personeli hariç olmak üzere Ar-Ge merkezlerinde çalışan Ar- …
Teknokentlerde kimler çalışabilir?
Bölgede 6224 Sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yabancı uyruklu yönetici ve vasıflı Ar-Ge personeli,Kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite personelinden bölgede yer alan faaliyetlerde araştırmacı personel olarak hizmetine ihtiyaç duyulanlar çalıştırılabilir.
4691 kanun nedir?
4691 kanun nedir?
MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini …
Yönetici şirket nedir?
Yönetici şirket nedir?
ee) Yönetici şirket: Kanuna uygun ve anonim şirket olarak kurulan, Bölgenin yönetimi ve işletmesinden sorumlu şirketi, ifade eder.
4691 sayılı kanun hangi tarihe kadar geçer?
Kanunda yer alan değişikliklere önemli noktaları ile aşağıda yer verilmektedir. 4691 ve 5746 sayılı kanunlar kapsamında sağlanan gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti ile vergi indirimi ve teşvik uygulamaları için son tarih olan 31/12/2023 tarihi, kanunda 31/12/2028 tarihine uzatılmıştır.
4691 sayılı teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'na göre yazılım tasarım ve Ar-Ge kazancı istisnası hangi tarihe kadar geçerlidir?
5035 Sayılı Kanun'la 4691 Sayılı Kanun'a eklenen Geçici 2'nci maddeye göre; bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu bölgedeki yazılım ve AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31.12
Teknokentler neden kurulur?
Teknokentler neden kurulur?
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin amacı; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün …
Teknokent Kolejleri kimin?
Teknokent Kolejleri kimin?
Hatay'ın İskenderun ilçesinde eğitim hayatına yeni eğitim döneminde başlayacak olan TEKNOKENT Koleji'nin Kurucusu Gökhan Kıvrak, 6 bin metrekarelik alan üzerinde 5 bin metrekaresi kapalı alana sahip okullarında 30 derslik, Laboratuvar ve atölyeler bulunduğunu belirterek "Bu yıl sadece 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerin …
Teknopark açılımı nedir?
Bilim parkı veya teknoloji parkının kısaltılmış hali olan teknopark; hükümet, akademik birimler, işletmeler ve finansal sektörün hep birlikte gelişmesi için planlanmış iş yeri olarak kullanılan bina, araştırma tesisleri, büyük üniversitelerin yaygın olarak kullandığı teknolojik kaynaklardan istifade ederek Ar – Ge …
Argeportal nedir?
ARGEPORTAL, 4691 ve 6170 sayılı kanun ve yönetmeliklerle Teknopark Yönetici Şirketlerine girişimci firmalar ve projelerin takibine yönelik yüklenen görevlerdeki iş süreçlerinin hatasız, kolay ve hızlı olarak gerçekleştirmeleri için geliştirilmiştir.
4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'na göre yazılım tasarım ve Ar-Ge kazancı istisnası hangi tarihe kadar geçerlidir?
4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'na göre yazılım tasarım ve Ar-Ge kazancı istisnası hangi tarihe kadar geçerlidir?
Gerçek kişilerin AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları hangi tarihe kadar gelir vergisinden istisna edilmiştir?
Gerçek kişilerin AR-GE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları hangi tarihe kadar gelir vergisinden istisna edilmiştir?
"Yönetici şirketlerin bu Kanun uygulaması kapsamında elde ettikleri kazançlar ile bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu bölgedeki yazılım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31/12/2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.