Son Konular

40 B ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

40 B ne demek?

40-b Görevlendirmeleri: Öğretim elemanlarının kendi arzusu ve üniversitenin ihtiyaç duyması halinde, en az bir eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-b Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

40 B görevlendirme maaş nereden alınır?

Bunlara özlük hakları kurumlarında devam etmek kaydıyla görev yapacağı kurumun bulunduğu yer ve özelliklerine göre o kurun kadrolarında çalışanların yararlandıkları ödenek ve diğer haklar ve 6245 sayılı Harcırah Kar ununa göre geçici görev yolluğu, görev yapacağı üniversite bütçesinden ödenir.
40a nedir?
Öğretim elemanları, haftalık ders yükünü dolduramadıkları takdirde, kendi üniversitelerinin diğer birimlerinde veya o şehirdeki yükseköğretim kurumlarında ders yükünü doldurmak üzere 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-a Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

50 d Maddesi nedir?

"50/d) Lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere araştırma görevlisi kadrosuna da atanabilirler." 50/d'de araştırma görevliliği için öğrenci olma şartı bulunur ve iş garantisi yoktur.

40 A görevlendirme nasıl yapılır?

Görevlendirmeyi talep eden EABD Başkanlığı 40/a üniversite içi enstitü dekanlıklar arası görevlendirme formunu(40/a-ED-2) hazırlar. EABD Başkanlığı formu bağlı olduğu ENSTİTÜYE gönderir. ENSTİTÜ formu imzalayarak görevlendirilecek öğretim elemanının bağlı olduğu BÖLÜME iletir.
Üniversitelerde geçici görevlendirme nasıl yapılır?
Geçici görevlendirme personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından verilecek muvafakat ile mümkün olur. Geçici görevlendirmeye ilişkin form, geçici görevlendirme yapılan kuruma gönderilir. İlgili personele görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce tebliğ edilir.
40-a Görevlendirmeleri Öğretim elemanları, haftalık ders yükünü dolduramadıkları takdirde, kendi üniversitelerinin diğer birimlerinde veya o şehirdeki yükseköğretim kurumlarında ders yükünü doldurmak üzere 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-a Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

Yarim calisma odenegi alan issizlik maasi alabilir mi?

Sinav notuna itiraz nereye yapilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt