Editör
Efsanevi Üye
4 sınıfta farabi olur mu?
Evet. Öğrenci kabul edildiği takdirde kendi kurumunda alması gereken dersler neyse gittiği okulda alabilir.
Farabi bursu ne kadar 2021?
Farabi bursu ne kadar 2021?
1) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 650,00 TL olarak belirlenmesi, %70'lik ödemeler aylık 455,00 TL olarak, %30'luk ödemeler güz dönemi transkriptteki başarı durumuna göre yapılmaktadır.
Farabi öğrencisi nasıl olunur?
MADDE 11 – (1) Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilmek için başvuran öğrencilerde aranacak asgarî şartlar şunlardır: a) Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması, b) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not …
Son dönem farabi yapılır mı?
Son dönem farabi yapılır mı?
1 dönem farabi yapıp geri dönebilirsiniz. ancak, eğer 1 dersin bile dönemi farklıysa, yani kendi üniversitenizde 1. dönem almanız gereken bir ders gittiğiniz üniversitede 2. dönemde ise siz güz döneminde bu dersi almayarak kaçırdınız demektir ve geri dönseniz bile okulunuz yarım dönem uzar.
Farabi programı olacak mı?
YÖK'ün öğrenci değişim programları Farabi ve Mevlana bir yıl daha yapılmayacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılında corona virüs salgını nedeniyle iptal edilen Farabi ve Mevlana değişim programlarının bu yıl da yapılmayacağı duyuruldu.
Farabi yapan yatay geçiş yapabilir mi?
Farabi yapan yatay geçiş yapabilir mi?
Farabi Öğrencisi olarak kabul edildikten sonra yatay geçiş yaparsan bu durumu kendi üniversitenin Farabi Ofisine bildirmelisin. Aksi takdirde hem yatay geçiş öğrencisi hem Farabi öğrencisi olarak görüneceğin için mezuniyetinde sıkıntı yaşayabilirsin ve adına burs ödemesi yapılırsa bunu iade etmek zorunda kalabilirsin.
Farabi şartları nedir?
Farabi bursu kaç TL?
Farabi bursu kaç TL?
Farabi öğrenci ne demek?
Öğrenci değişim programı olan Farabi, iki üniversite arasında yapılan anlaşmaya çerçevesinde öğrencilerin belli dönemlerde başka okulda eğitimini sürdürmesidir. İki üniversite kurumu arasında rektörler tarafından imzalanan anlaşma metnidir.