Modoratör
Efsanevi Üye
3b baskı teknolojisi nedir?
3D baskı, bilgisayar ortamında bulunan dijital dosyaların fiziksel objelere dönüştürülmesi işlemine verilen isimdir. Bu tasarım 3D tasarım programları vasıtasıyla sıfırdan oluşturulabildiği gibi, 3D tarama teknolojisi sayesinde de elde edilebilir.
3 B yazıcı ne işe yarar?
3 B yazıcı ne işe yarar?
Katkısal üretim olarak da bilinen 3 boyutlu üretim "additive manufacturing", bilgisayar üzerinde tasarlanmış veya 3 boyutlu olarak hazırlanmış modelleri, çeşitli malzemeler kullanarak hızlı bir şekilde, ekstra bir kalıp ya da fikstüre ihtiyaç duymadan üreten bir cihazdır.
3D yazıcı teknolojileri nelerdir?
Katmanlı üretim (Additive Manufacturing) olarak kabul edilen 3D Yazıcı teknolojisi, bilgisayar ortamında tasarladığınız 3 boyutlu objeleri somut hale dönüştürebileceğiniz hızlı prototipleme araçlarıdır. STL dosyası olarak kaydedilen 3 boyutlu tasarımlar, 3D Yazıcıya gönderilerek katman katman gerçeğe dönüştürülür.
Kaç çeşit 3 D yazıcı vardır?
Kaç çeşit 3 D yazıcı vardır?
3D printer'lar kullanılan hammadde, eksen sayısı, yazıcı şase yapısı ve hammadde eriticisi gibi birçok faktörlerden dolayı ortaya farklı 3D yazıcı tipleri ortaya çıkmıştır. 3D yazıcıları 7 çeşide ayıracağım. Bu çeşitleri tek tek açıklayalım.
3 boyut teknolojisi nedir?
Üç boyutlu yazıcı teknolojisi sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemidir. Özellikle 2006 yılında başlayan Rep-rap projesi diye adlandırılan açık kaynak kodlu üç boyutlu yazıcıların kullanımıyla bu teknolojinin maliyeti oldukça düşmüştür.
Yazıcı teknolojileri nelerdir?
Yazıcı teknolojileri nelerdir?
3D Yazıcı Teknolojileri Nelerdir?
- Polimerizasyon ile 3D Baskı Stereolithography (SLA) 3D Baskı
- Toz Yatak Füzyonu (Polimerler) ile 3D Baskı Seçici Lazer Sinterleme (SLS) 3D Baskı
- Malzeme Püskürtme (PolyJet) ile 3D Baskı
- Doğrudan Enerji Biriktirme (DED) ile 3D Baskı
- Toz Yatak Füzyonu (Metaller) ile 3D Baskı
3D yazıcılarda kullanılan malzemeler nelerdir?
3D Yazıcıda Kullanılan Hammaddeler
- ABS Filament (Akrilonitril bütadien stiren)
- PLA Filament (Poliaktik Asit)
- PVA Filament (Polivinil Alkol)
- Naylon Filament.