- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
30 Mayıs ne günü Atatürk?
Tarihte yolculuk : 30 Mayis
Atatürk Osmanlı düşmanı mı?
Bazen iddia edildiği gibi Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, asla bir "Osmanlı düşmanı" olmamıştır. Ancak Atatürk hiçbir zaman bir "Osmanlı sevicisi" de olmamıştır.
Tarih ne güzel aynadır sözü?
Tarih ne güzel aynadır. İnsanlar, özellikle ahlâkta gelişmemiş kavimler, en büyük kutsal kavramlar karşısında bile hasis duygulara tâbi olmaktan nefislerini menedemiyor. Tarihin sinesine geçen büyük hâdiselerde, bu hâdiseler içinde etken olanların hal, hareket ve davranışları onların ahlâk düzeylerini ne açık gösterir.
30 Mayıs Dünya Ne günü?
30 Mayıs Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü
Atatürk Osmanlı hakkında ne dedi?
Atatürk Osmanlı Tarihini şöyle değerlendirmektedir: " Osmanlı Tarihi, baştan nihayetine kadar hakanların, padişahların, şahısların en nihayetinde zümrelerin hal ve hareketlerini kaydeden bir destandan başka bir şey değildir. Mazinin, asırların elimize tarih diye uzattığı kitabın mahiyeti bundan ibarettir."
Atatürk vahdettinin ölümü için ne dedi?
Conversation. Kitabın sonunda Atatürk Vahdettin'in öldüğünü duyduğunda şunu söylüyor:"Çok namuslu bir adam öldü.İsteseydi Topkapı'nın bütün cevahirini götürür ve öyle bir ordu kurup geri dönerdi ki…" ŞAHBABA'da tarih severlerin, okuyabileceği bir eser. Beni engeller misin.
29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyet, Mustafa Kemal'in deyimiyle "çocuğa isim koymaktır." O devlete adım adım Türkiye ismi verildi. Bunu yabancılar sık sık kullanıyordu. Osmanlı'yı da bununla tarif ediyordu. Tarihi olaylar Anadolu'da doğan yeni devlete Türkiye ismini verdirdi.
30 Nisan Dünya Ne günü?
Önemli Gün ve Haftalar
31 Mayıs ne anlama gelir?
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ,1987 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından, yılda ortalama 8 milyon insanın ölümüne "Tütün Salgını"na karşı farkındalığı artırma ve tütün dumanının sağlığa zararlarını topluma anlatıp harekete geçmeyi sağlama hedefiyle tanımlanmıştır.