Editör
Efsanevi Üye
2021 beceri eğitim sınavı ne zaman?
İşletmelerde Beceri Eğitimi kapsamında 12.Sınıf öğrencilerimizin mezun olacağı alanlar tarafından gerçekleştirilecek "Beceri Sınavı" 14 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 10:00'da okulumuzda yüz yüze yapılacaktır.
İşletmelerde beceri eğitimi notları nasıl girilir?
İşletmelerde beceri eğitimi notları nasıl girilir?
Gerek 1.dönem gerekse 2. Dönem Usta Öğreticiler tarafından verilen Dönem Notları Okul İdaresi tarafından ya da E-Okulda İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin atandığı öğretmen (genelde Alan Şefi) tarafından girilebilir. Beceri Sınav Notu ise sadece Okul İdareci şifresi ile girilebilir.
Koordinatörlük ders saati kaç dakika?
Yapılan bu düzenleme ile: 1- Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında; bir ders saati okulda 40 dakika, işletmelerde ise 60 dakika olarak yapılması gerektiği belirlenmiştir.
Koordinatörlük nasıl dağıtılır?
Koordinatörlük nasıl dağıtılır?
f) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Aynı işletmede aynı alanda mesleki eğitim gören 15 öğrenciye kadar bir koordinatör öğretmen görevlendirilir. Bu kapsamda aynı öğrenci gurubu için haftada bir defa ve yalnız bir öğretmene koordinatörlük görevi verilir.
2021 beceri eğitim Sınavı Olacak mı?
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve 3308 sayılı yasa gereği işletmelerde mesleki eğitim/beceri eğitimi gören öğrencilerin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Yılsonu İşletmelerde Beceri Eğitimi sınavı 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde alan şeflerinin öğrencilere belirlediği saatte salgın tedbirleri alınarak yapılacaktır.
2021 Lise staj olacak mı?
2021 Lise staj olacak mı?
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte özellikle mesleki eğitim gören üniversite ve lise öğrencileri için staj dönemi de açılmış oluyor. Geçtiğimiz yıl korona salgını nedeniyle birçok genç staj yapma imkanı bulamamıştı. Bu yıl normalleşmelerle birlikte staj imkanlarının da açılması bekleniyor.
Teorik sınav notu nedir?
Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.