Modoratör
Efsanevi Üye
2 üniversite olarak hangi bölüm okunmalı?
Lisans olarak Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye bölümleri okunabilir. 2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanız yine belirli bir bölümün baskın farkı olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat bölümleri okunabilir.
Kimler ikinci üniversite okuyabilir?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.
Ikinci üniversite nedir nasıl yapılır?
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Ikinci üniversite neye göre?
Ikinci üniversite neye göre?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.
Sınavsız ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır?
Sınavsız ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır?
Adayların, "http://aof.anadolu.edu.tr" adresinden Türkiye Programları bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirecekleri, daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacakları bildirildi.
Ikinci üniversite diplomasında ne yazar?
Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.
Ikinci üniversite nedir nasıl okunur?
İkinci Üniversite, bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olan bir öğrencinin herhangi bir sınava girmeden belirtilen üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme denir.
Açıktan üniversite okumak için nereye başvurulur?
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı "ÖSYS Ek Yerleştirme" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
2 yıllık üniversite açıktan nasıl okunur?
2 yıllık üniversite açıktan nasıl okunur?
Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (