- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
2 maliyet dağıtımının amacı nedir?
Bu dağıtımın temel amacı, tüm üretim giderlerinin, üretilen mamul maliyetlerine yüklenmek üzere, bu mamulleri üreten (esas) üretim yerlerinde toplanmasıdır.
Basit dağıtım yöntemi nedir?
Basit dağıtım yöntemi: Yardımcı gider yerlerinin aralarında bir ilişki yoktur. Yardımcı gider yerlerinde I. Dağıtım sonunda toplanan giderler doğrudan doğruya esas üretim gider yerlerine dağıtılır, diğer yardımcı gider yerlerine dağıtım yapılmaz.
Birincil temel giderler nedir?
İlk Madde ve Malzeme Giderleri: Mal ve hizmetlerin üretimini gerçekleştirmek ve diğer işletme faaliyetlerini (Ar-Ge, pazarlama, yönetim vb.) yerine getirmek için tüketilen her türlü madde ve malzeme (hammadde, ambalaj, temizlik malzemesi vb.) bedelleri bu gider türüne girer.
Hammadde sapması nedir?
Miktar sapması: Bir hammaddenin üretimde fiilen kullanılan miktarının, elde edilen üretim için kullanılması öngörülmüş standart miktardan farklı bulunması nedeniyle meydana gelen sapmaya "miktar sapması" denir.
Ikincil maliyet nedir?
İkincil maliyet öğeleri, maliyetlerin dahili akışını temsil eder çünkü bu maliyetler yalnızca Maliyet muhasebesinde oluşturulur ve kullanılır. Bunlar, maliyetlerin kaynağının izlenebilmesini sağlamak için kullanılır. Bu maliyet öğeleri, maliyet tahsisatları ve genel gider hesaplamalarında kullanılır.
Dağıtım amacı nedir?
Dağıtım, pazarlama karmasının alt fonksiyonlarından biridir. Dağıtımın amacı, mal, hizmet ve bilgi akışını doğrudan veya dolaylı olarak son kullanıcıya ulaştırmaktır.
3-Yardımcı Hizmet Yerleri : Diğer gider yerlerine hizmet vermek üzere kurulmuş "bakım ve onarım servisi", "nakliye servisi (malzeme ve yarı mamul", "personel taşıma servisi", "laboratuar", "yemekhane" ve "malzeme ambar" gibi birimlerdir. kapsar.
Matematiksel dağıtım sistemi nedir?
Matematiksel dağıtım yöntemi: Yardımcı gider yerlerinin aralarındaki ilişkileri tam olarak dikkate alınır. Yardımcı gider yerlerinin dağıtılacak tutarları, I. Dağıtım'dan aldıkları pay ile diğer yardımcı gider yerlerinde aldıkları payların toplamıdır.