Son Konular

2 Ek yerlestirme tercihi nasil yapilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

2 Ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

YKS 2. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

3 Ek Yerleştirme Ne Zaman?

3 Ek Yerleştirme Ne Zaman?
YKS 3. ek tercih dönemi olmayacak. ÖSYM tarafından yapılan son duyurulara göre YKS 2. ek tercihler de bu seneye özel olarak alındı. Seneye 140 barajı için yeniden ek tercih alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor. Bu sene yerleşemeyen adayların YKS 2022'ye katılmaları gerekiyor.

2 ek tercihler ne zaman yapılacak?

2 ek tercihler ne zaman yapılacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C.

2 ek tercih kayıtları ne zaman?

EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN? Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 26 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

3 üniversite tercihleri ne zaman?

3 üniversite tercihleri ne zaman?
Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

2 Ek Yerleştirme Ne Zaman?

2 Ek Yerleştirme Ne Zaman?

YKS tercihleri puana göre mi sıralamaya göre mi?

Adayların, istedikleri bir yükseköğretim programına yerleşmesinde, başarılı bir sınav geçirmek kadar bilinçli ve tutarlı bir tercih listesi oluşturmak da önem taşıyor. Uzmanlar tercih sıralaması yaparken puanın değil, başarı sırasının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor.

YKS 2 ek tercih ne zaman 2021?

YKS 2 ek tercih ne zaman 2021?
YKS İKİNCİ EK TERCİH NE ZAMAN YAPILACAK? Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

2 ek tercih ne zaman bitiyor?

2 ek tercih ne zaman bitiyor?
YKS ek tercih kılavuzu yoğun ilgi görüyor. YKS 2. ek tercih işlemleri, 14 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00'da başladı,18 Ekim 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

2 ek tercih kayıtları ne zaman 2021?

YKS 2. Ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır, ne zaman yapılacak, ve ne zaman bitecek gibi soruların cevaplarına dair detaylı bilgiler verilmiş. Yapılacak işlemler özünde, ÖSYM'nin resmi web sitesi olan http://ais.osym.gov.tr üzerinden veya ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak tercihlerin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmiş. Tercih süreci 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında tamamlanacak. Adaylar bu süreçte T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile tercihlerini yapabilecekler.

Ayrıca, 2. Ek tercihlerin sonuçlarına göre kayıt işlemleri 26 Ekim - 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak ve elektronik kayıtlar da 26 - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihler arasında ilgili üniversiteler tarafından kayıt işlemleri tamamlanacak.

Tercihlerin puan yerine başarı sırasına göre yapılması ve YKS 2022'ye katılmak gerektiği konusunda da bilgi verilmiş. ÖSYM ve YKS süreçlerine dair detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Ogrenci parasi kac ayda bir alinir?

Dedim bende gonlun var mi kime ait?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt