Son Konular

2 ek tercihi kimler yapabilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

2 ek tercihi kimler yapabilir?

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

Tercihler daha sonra değiştirilebilir mi?

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

2 Ek Tercih Kılavuzu yayinlandi mı?

2 Ek Tercih Kılavuzu yayinlandi mı?
ÖSYM TARAFINDAN 2. 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına İkinci Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Ikinci ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

YKS 2. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

1 ek tercihi kimler yapabilir?

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir. 2021-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

1 ek tercih yapmayan 2 tercihi yapabilir mi?

1 ek tercih yapmayan 2 tercihi yapabilir mi?
YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ikinci ek tercih nasıl yapılır?

YKS 2021 ikinci ek yerleştirme için tercih işlemleri nasıl yapılacak? Adaylar, 2021 YKS ikinci ek yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklar.

2021 YKS 2 ek tercih ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında T.C.

YKS 2 Ek Tercih Ne Zaman 2021 Son Dakika?

YKS 2 Ek Tercih Ne Zaman 2021 Son Dakika?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 14 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00'da başlayacak,18 Ekim 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında, 2021-2022 öğretim yılı için ikinci ek yerleştirme tercihleri ile ilgili detaylı bir bilgi akışı verilmiş. Öncelikle belirtmek gerekir ki; ikinci ek yerleştirmede tercih yapılabilmek için merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan ve AYT/YDT puanı 170-180 arasında olan adaylar bu hakkı kullanabilecektir.

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda belirtilen tarihler arasında (14-18 Ekim) tercih işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür. Tercih süresi bitene kadar sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapmak mümkündür, fakat tercih süresi tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamamaktadır. Bu nedenle tercihlerinizi dikkatli bir şekilde yapmanız önemlidir.

1. ek tercihlerde olduğu gibi, ikinci ek tercihlerin de ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak yapılması gerekmektedir. T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile tercihlerinizi belirtilen tarih aralığında yapabilirsiniz.

Son olarak, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri 14 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00'da başlayacak ve 18 Ekim 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre zarfında tercihlerinizi sisteme girmeniz ve işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Bu süreçte herhangi bir sorun yaşamanız durumunda ÖSYM'nin duyurularını ve rehberlik hizmetlerini takip etmeniz önemlidir. İyi bir tercih yaparak geleceğiniz için önemli bir adım atmış olacaksınız.

Neredeyse, tirnaklar asiri kimyasal uygulanabilir?

Yeni kiyafet yikanmadan giyilir mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt