Son Konular

18 Yas Alti tapu alabilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

18 Yaş Altı tapu alabilir mi?

Medeni Kanun gereğince, 18 yaşını doldurmamış olan yaşı küçük çocuklara ait gayrimenkul tasarruflarında anne ve baba birlikte hareket ederek işlemi yapabiliyor.
Tapu yaş sınırı nedir?
Tapuda yapılacak alım satım işlemlerinde tarafların yaşının tutması gerekiyor. Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor.

15 yaşında ev alınır mı?

Reşit yaştaki çocuklara alınan evler 18 yaşından büyük olan her bireyin, akıl sağlığı yerinde olmak koşuluyla, mal satım ve alım işlemlerini gerçekleştirmeleri önünde herhangi bir engel bulunmuyor.
Kaç yaşında mülk sahibi olunur?
Tapu işlemleri için belirlenen alt yaş sınırı 18, üst yaş sınırı ise 65'dir. 65 yaşın üzerindeki kişilerin tapu işlemlerini gerçekleştirmesi için akli dengesi yerinde olduğunu gösteren raporu olması gerekir. Bazı durumlarda 18 yaşının altında olanların da tapu alımı gerçekleştirmesi durumu doğabilir.

Küçük çocuğun üzerine tapu yapılır mı?

18 yaşın altında bulunan çocuklar tasarruf ehliyetine sahip olmadıklarından, tapu işlemleri anne ve babaları tarafından birlikte karşılanır, bunlardan biri yok ise (ölü veya boşanmış) anne veya babası tarafından tapu işlemi gerçekleştirilir.
Tapu en az kaç yaşında alınır?
Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Bir başka deyişle, tapu işlemi yapacak tarafların yaşları için alt sınır 18, üst sınır 65.

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor.
18 yaşından küçük birine ev alınır mı?

18 yaşından ALTI mal sahibi olabilir mi?

Babadan oğula geçen tapu bozulur mu?
Oğlan parayı ödedim, baba ise parayı aldım şeklinde beyanda bulunur. Burada ki amaç, oğlanların ön plana çıkarılarak kız çocuklarının mirastan mal edinmelerinin önüne geçmektir. Bu halde satış işlemi aslında muvazaalıdır. Yani hukuken geçersizdir.

Johnny Bravo kac yas ustu?

Toplu sozlesmeye kimler katilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt