- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
18 Haziran 2 Temmuz telafi zorunlu mu?
Karneler 18 Haziran itibariyle elektronik ortamda yayımlanmış olacak. Arzu eden veliler karneleri okul müdürlüklerinden basılı olarak isteyebilecek. Karneler 18 Haziran'da dağıtıldıktan sonra 2 Temmuz Cuma gününe kadar telafi eğitimi sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitiminin zorunlu olmadığını açıkladı.
Telafide ben de varım devam edecek mi?
Gönüllülük esasına göre öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilirken, yeni eğitim öğretim döneminin eylül ayında başlayacağı bildirildi. MEB programına göre telafi eğitimi 31 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek. Okullar ise 6 Eylül tarihinde açılacak.
18 Hazirandan sonra telafi eğitim zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişime açılacak, ardından telafi eğitimi programı uygulanmaya başlanacak.
Ben de varım hangi tarihler arasında?
"Telafide Ben de Varım" programı başlıyor Sorumluluk sınavlarının tamamlanmasının ardından 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı 5 Temmuz-31 Ağustos'ta yapılacak.
2021 Telafi eğitimi ne zaman başlıyor?
Telafi eğitim yapılan açıklamaya göre okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Liselerde telafi eğitimi zorunlu mu?
Bütün sınıfların her gün düzenli olarak okula gidip telafi eğitimi alması söz konusu değil, daha çok haftanın bazı günlerinde ve sınırlı saatler içerisinde bir telafi eğitim uygulamasının olması söz konusu. Ayrıca telafi eğitim uygulaması tüm öğrencilere zorunlu değil, isteğe bağlı olması bekleniyor.
Telafi eğitiminde öğretmen zorunlu mu?
TELAFİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERE ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz sonrasında başlayacak olan yaz döneminde başlatılacak telafi eğitimlerine katılımın öğretmenler için 'gönüllülük' esaslı olduğunu ve katılan öğretmenlerin ek ders ücreti alacağını açıkladı. Telafi eğitimi öğretmenlere ise zorunlu olacak.
18 Hazirandan sonra ne olacak?
2020-2021 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle Bakanlık tarafından tüm kademelerdeki öğrencilere yönelik karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açılacak. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.
"TELAFİ KAPSAMINDA 31 AĞUSTOS'A KADAR OKULLAR AÇIK OLACAK" * Karnelerinizi 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan, 2 Temmuz'dan itibaren ise okullarınızdan basılı olarak alabilirsiniz. * Bu yıl "telafi" kapsamında 31 Ağustos'a kadar okullarımız açık olacak.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullarda eğitimin 2 Temmuz'a dek süreceğini, ara tatil yapılmayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatille ilgili "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık.
Telafide bende varım ne zaman bitiyor?
Millî Eğitim Bakanlığımızın okullarda başlatılacak "Telafide Ben de Varım" programı, 31 Ağustos'a kadar sürecek.