Son Konular

17 yasinda Nobel Odulunu Kim Kazandi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

17 yaşında Nobel Ödülünü Kim Kazandı?

2014'te 17 yaşında Nobel Barış Ödülü'nü kazanan en genç kişi olarak tarihe geçen Malala Yusufzay, kazandığı 8 milyon kronluk ödülü Pakistan'daki okullara bağışlayacağını açıklamıştı.

Malala Yousafzai şimdi ne yapıyor?

Malala Yousafzai şimdi ne yapıyor?
Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzay, koronavirüs salgını döneminde derslerine uzaktan devam ederek dünyanın en prestijli üniversitelerinden Oxford'dan felsefe, politika ve ekonomi diploması aldı.

Malala kim?

Malala kim?
Malala Yusufzay (Urduca: ملالہ یوسفزئی; Peştuca: ملاله یوسفزۍ Peştuca telaffuz: [məˈlaːlə jusəf ˈzəj];d 12 Temmuz 1997) veya sıklıkla kullanılan adıyla Malala, kadınların eğitimi konusunda çalışmalarıyla tanınan Pakistanlı bir aktivisttir ve 2014 yılında Nobel Ödülünü kazanan en genç kişi olmuştur.

Malala Yousafzai nerede yaşıyor?

Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye götürülmüş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesinde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti. Mart 2013'te taburcu edilen Malala, ailesiyle Birmingham'a yerleşmiş ve tekrar okula başlamıştı.

Malala Yousafzai kaç yaşında Nobel aldı?

Malala Yousafzai kaç yaşında Nobel aldı?
Taliban'ın kafasından vurduğu, insan hakları aktivisti Malala Yousafzai evlendiği duyurdu. 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Malala, bu ödülün en genç sahibi olarak tarihe geçti.

2014 yılında Nobel Barış Ödülünü alan 17 yaşındaki insan hakları aktivisti Malala Yusufzay hangi ülke vatandaşıdır?

2014 yılında Nobel Barış Ödülünü alan 17 yaşındaki insan hakları aktivisti Malala Yusufzay hangi ülke vatandaşıdır?
Uzun süre hastanede tedavi altında kalan Malala, Birleşik Krallık'a taşınmıştı. Malala 2014'te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü almış ve bu alanda ödül alan en genç isim unvanını kazanmıştı. Ancak Malala, ülkesi Pakistan'da epey tartışmalı bir isim.

Malala Yousafzai ne yaptı?

Malala Yousafzai Nobel Barış Ödülü'nü kazanan en genç insan olarak tarihe geçmişti. 2012'de, Pakistan'da yaşarken Taliban tarafından başından vurulan ancak yaşam mücadelesinden ve kızların eğitim hakkı için çalışmaktan vazgeçmeyen cesur Malala, hayatını sevdiği adamla birleştirdi.

Malala Yusufzay nereli?

Malala Yusufzay nereli?
Mingora, PakistanMalala Yusufzay / Doğum yeri

Ben Malala gerçek mi?

Ben Malala gerçek mi?
Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay, Taliban tarafından 5 yıl önce vurulması sonrası ilk kez ülkesi Pakistan'a geri döndü. Bugün 20 yaşında olan Malala, 2012 yılında kızların okula gitmesi için kampanya yürüttüğü gerekçesiyle bir tetikçi tarafından başından vuruldu.

Malala nerede?

Nobel ödülünü alan en genç kişi hangi alanda kazanmıştır?

Nobel ödülünü alan en genç kişi hangi alanda kazanmıştır?
Tarih boyunca Nobel Ödülü'nün sahibi olan en genç isim, 2014'te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Malala Yusufzay olurken, ödül sahibi en yaşlı isim ise 97 yaşındayken 2019 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan John B. Goodenough oldu.

Malala neden Nobel aldı?

Malala neden Nobel aldı?
Kız çocuklarının eğitimini savunduğu için Taliban tarafından vurulup ölümden dönen Pakistanlı Malala Yusufzay, Hindistanlı çocuk hakları aktivisti Kailaş Satyarti ile birlikte Nobel Barış Ödülü'nü aldı.

Ben Malala yazarı kimdir?

Malala YusufzayChristina LambBen, Malala/Yazarları

Nobel Barış Ödülünü Kim reddetti?

Nobel Barış Ödülünü Kim reddetti?
Atatürk adına düzenlenen Barış Ödülü'nü almayı reddeden Mandela'nın halet-i ruhiyesini anlamak için onun aslında neyi reddettiğini ve bu sancılı dönemin geçmişini bilmek gerekir.

Malala Yusufzay, 2014 yılında 17 yaşında Nobel Barış Ödülü'nü kazanarak tarihe geçmiştir. Ödülü, kız çocuklarının eğitim haklarını savunduğu için Taliban tarafından vurulup ölümden döndükten sonra almıştır. Malala, cesareti ve kararlılığıyla dünya genelinde insan hakları ve eğitim konularında büyük bir ilham kaynağı olmuştur.

Malala Yusufzay, şu anda Pakistanlı insan hakları aktivisti olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford'dan felsefe, politika ve ekonomi diplomasını almıştır. Malala'nın hayatı ve çalışmaları, özellikle genç nesiller için büyük bir örnek teşkil etmektedir.

Irade hangi ayette geciyor?

Jeosantrik evren anlayisi nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt