- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
15 bin atama ek mi?
Öğretmen adaylarının 2020 KPSS puanı üzerinden 20 bin atama yapılmasına tepki göstermesi üzerine gerçekleştirilen 15 bin atamanın ek atama olup olmadığı tartışmasına mahkeme nokta koydu. Bakan Özer'in "15 bin yeni atamadır, ek atama değil" diyerek savunduğu atamanın "ek atama" olduğuna karar verdi.
Ek Atamaları hangi yılın KPSS puanına göre yapılıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) atamada 2 farklı yılın puanını birlikte değerlendirerek gerçekleştirdiği ancak daha sonra kaldırılan karma alım, 15 bin ek atama ile geri geldi. Bu kapsamda 2020 KPSS puanı ile henüz sonuçları açıklanmayan 2021 KPSS puanları başvuruda birlikte değerlendirilecek.
Karma alım nasıl oluyor?
Karma alımda mülakata başvuran adaylar (kpss 2020 ya da kpss 2021 puanı ile başvuranlar) tek bir havuzda toplanır. Burada kimin puanı daha yüksek ise (puanın kpss2020 ya da kpss2021 olmasına bakılmadan) o kişi sıralamada daha üstte yer alır. Yani bu süreçte puan üstünlüğüne göre hareket edilir.
KPSS Karma atama ne demek?
"Karma alım; 2020 KPSS puanı ile 2021 KPSS puanının ortak bir şekilde 15 bin ek atamaya dâhil edildiği bir mevzuat.
15000 atama ne zaman?
15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından atama tercihlerinin alınması süreci başlayacak. Atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları 31 Ocak'ta açıklanacak.
15 bin atama iptal olabilir mi?
YEREL MAHKEMENİN KARARINA GÖRE 15 BİN ATAMA İPTAL EDİLEBİLİR Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ankara 8. İdare Mahkemesi'ndeki davaya savunma gönderen bakanlık, söz konusu atamanın ek değil yeni atama olduğu iddiasını yineledi. Mahkeme ise atamanın yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.
Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P 121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.
Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.
Karma öğretmen atamasi nedir?
Karma atama, 2018 yılında sınava giren ve eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin kullandıkları puan türü p10 puan türü; 2019'da sınava giren öğretmen adaylarını ise fakültelerinden mezun olan lisans mezunlarının kullandıkları p121 puan türü ile sıralamaya tabi tutulmasıdır.
2022 öğretmen ataması kaç bin olur?
Bin 755 kontenjan özel eğitim öğretmenliği, bin 302 kontenjan da okul öncesi öğretmenliğine ayrılırken; öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan belirlenmişti. Atama takviminin ilerleyen haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından detaylı olarak netleşmesi bekleniyor.
Karma alım kalktı mı?
Öğretmen atamalarında karma alım polemiği sürüyor. 2018'de yapılan düzenleme ile başlanan karma atama sistemi ilk önce 2017-2018 KPSS puanında ardından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yapıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılan karma alım, 2020'de 15 bin ek atama ile geri geldi.
15000 öğretmen ataması yapıldı mı?
Geçen hafta tercihlerin yapıldığı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının sonuçları bugün e-Devlet üzerinden açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama törenine katıldı.
15 bin öğretmen ne zaman atanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de gerçekleşecek. 31 Ocak'ta yapılacak 15 bin Öğretmen Ataması törenini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek.
2020 Öğretmenlik ek atama olacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. 2020 ek öğretmen ataması müjdesini veren Bakan Selçuk, konuyla ilgili detayları paylaştı.