- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
144 7 24 açık mı?
Maddi ve manevi her açıdan yardım sağlayan bir numara olduğu için 144 hattı arama saatleri 7/24 olarak gerçekleşir. Herhangi bir konuda yardım istendiği vakit ilgili konular üzerinden 144 hattı günün 24 saati boyunca aranabilir.
144 Whatsapp hattı var mı?
Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderebilmekte, talepler ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile vatandaşlara geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir.
183 e kimler başvurabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
Yardım için hangi numarayı aramam gerekiyor?
Alo 144 yoksul vatandaşlara en yakın noktadan hizmet sunabilmek amacıyla 27 Ekim 2009 tarihinde hizmete girmiştir. Ücretsiz olarak aranabilen Alo 144 sosyal yardıma ihtiyacı olan her vatandaşa yardımcı olmaktadır.
144 Hangi saatlerde hizmet veriyor?
Bakan İslam söz konusu merkezlere bundan böyle müracaatçı sayısı artacağını, yardımlarda eğitim konusunun ilk sırada yer aldığını, Arapça ve Kürtçe çağrılara da cevap verildiğini, ücretsiz olarak aranan bu hatlardan, Alo 183 hattının 7 gün 24 saat, Alo 144 hattının ise 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verdiğini; …
Sosyal ve ekonomik destek ödemesi ne zaman yatacak?
Ödemelerin 15 Ocak'a kadar tamamlanacağını belirten Bakan Yanık, SED hizmetinden 142 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.
Alo 144 Hangi durumlarda aranır?
Alo 144 hattı ile ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yürütülen şartlı eğitim, sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, tüp bebek yardımı, barınma yardımı gibi yardımlarla proje destekleri hakkında yapılan her türlü talep, öneri ve …
144 neden sürekli meşgul?
Alo 144 sürekli meşgul arama tonu ile vatandaşların karşısına çıktı. Henüz Bakanlıktan bu aksaklıkla ilgili bir açıklama yapılmadı. Alo 144 teknik arızadan dolayı ulaşılamıyor. Bakanlığın konu ile ilgili çalışma yaptığı gelen bilgiler arasında.
183 ne için aranır?
Şiddet ve istismara uğrayanların ilgili kurumlara yönlendirilmesini sağlıyor. Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet veriyor.
144 Sosyal Yardım kimler alabilir?
Alo 144 pazar günü açık mı?
ALO 144 ile bir çok sorununuza yanıt bulabilirsiniz. ALO 144'ün kullanımı son derece kolaydır. Kürtçe ve Arapça bilen personel bu dillerde gelen çağrıları cevaplandıran Alo 144 Sosyal Yardım Hattı hafta sonu ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere hafta içi 08:00 – 21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
SED yardımı hesaba ne zaman geçer?
SED yardımı her ayın ikinci haftasına hak sahiplerine ödenir.
SED yardımı 2022 ne zaman yatacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2022 Ocak ayı SED yardımı ödemelerinin 13 Ocak Perşembe günü itibariyle başladığını kaydetti. Ödemeler 15 Ocak'a kadar devam edecek.
144 hattı neden düşmüyor?
Alo 144 teknik arızadan dolayı ulaşılamıyor. Bakanlığın konu ile ilgili çalışma yaptığı gelen bilgiler arasında. En yakın amanda ulaşıma açılması bekleniyor.