Editör
Efsanevi Üye
12 yaş üstü otobüse binebilir mi?
Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.
18 yaş altı otobüs yolculuğu yapabilir mi?
18 yaş altı otobüs yolculuğu yapabilir mi?
18 yaşından küçüklere uçak, otobüs bileti yasak.
20 Yaş Altı Eshot a binebilir mi?
20 Yaş Altı Eshot a binebilir mi?
Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerimizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabileceklerdir.
8 ve 12 ler otobüse binebilir mi?
Kural 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile sporcu gençler için esnetildi. Yeni uygulamaya göre 65 yaş üstü vatandaşlar ile 12 yaş altı çocukların toplu taşımayı kullanması engellenecek.
18 yaş altı tek başına seyahat edebilir mi?
18 yaş altı tek başına seyahat edebilir mi?
18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yoktur.
18 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabiliyor mu?
18 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabiliyor mu?
18 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMA KULLANABİLECEK Mİ? Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.
20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanabilir mi?
Vaka sayılarının düşmesinin ardından Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği Türkiye 1 Temmuz'da yeni bir döneme adım atacak. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, daha önce kısıtlama getirilen 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı toplu taşıma yasağının kaldırılacağı bildirildi.
20 Yaş Altı velisi ile toplu taşıma araçlarına binebilir mi?
20 Yaş Altı velisi ile toplu taşıma araçlarına binebilir mi?
20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.
8 sınıflar toplu taşımaya binebilir mi?
8 sınıflar toplu taşımaya binebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı gençlerimiz, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarından istifade edebilecek.
8 ve 12 sınıflara yasak kalktı mı?
Pandemi nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün tamamlandı. Sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıflar için de yüz yüze eğitim başladı. Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak.
Otobüs yolculuğu nasıl olacak?
Otobüs yolculuğu nasıl olacak?
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlardan uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek. Vatandaşların seyahatlerini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacak.