Modoratör
Efsanevi Üye
12 nesil işlemci çıktı mı?
Intel, geçtiğimiz Ekim ayında şu ana kadar ki en güçlü işlemcisi 12. nesil Alder Lake'i masaüstü bilgisayarlar için piyasaya sürmüştü. Şimdi ise teknoloji devi, hem dizüstü hem de masaüstü için 12. nesil işlemcilerini tanıttı. Intel'in 12. nesil Alder Lake işlemcileri, 2021 yılının Ekim ayında kamuoyuna duyurulmuştu.
M1 ne zaman tanıtıldı?
M1 ne zaman tanıtıldı?
Apple M1, Haziran 2020'de WWDC 2020 etkinliğinde duyurulan Apple silikon çiplere geçiş sürecinde Apple tarafından geliştirilen ilk çiptir. 5 nm üretim süreci ile üretilen ilk kişisel bilgisayar çipi olan M1, 2020'nin Kasım ayında tanıtılan MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini modellerinde kullanılmaktadır.
Intel 12 nesil kaç nanometre?
Yeni bir LGA 1700 soket ile karşımıza çıkan 12. Nesil Intel işlemci ailesi, Wi-Fi 6E desteği ve daha hızlı USB 3.2 Gen 2×2 veri aktarımı ile tanıtıldı. Intel, 12. Nesil işlemciler ile birlikte nihayet 14nm üretim teknolojisini geride bıraktı.
Macbook Air ne zaman tanıtıldı?
Macbook Air ne zaman tanıtıldı?
15 Ocak 2008MacBook Air / Tanıtım tarihi
12 nesil işlemci kaç nm?
10nm SuperFin mimarisine sahip olacak olan 12. nesil Alder Lake işlemciler, 2021 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek. Alder Lake işlemcilerin piyasaya girmesiyle birlikte ilk defa masaüstü işlemcilerin 14 nm litografinin altına düşmüş olacak.
12 nesil işlemci kaç pin?
12 nesil işlemci kaç pin?
12. Nesil işlemciler ile 16 çekirdeğe çıkması beklenen Intel soket yapısında da her zaman olduğu gibi farklılığa gidecek ve LGA 1700 soket tipine geçiş sağlayacak. 1200 pin'li yapıdan 1700 pin sayısına geçiş sağlanması beklenen Intel bu nedenden ötürü soket değişikliği sağlayacak.
i7 12 nesil ne zaman çıktı?
Alder Lake, Intel tarafından 2021 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan 12. nesil mobil ve masaüstü işlemcileri ifade ediyor.
i3 kaç nesil var?
i3 kaç nesil var?
11. Nesil Intel Core i3 İşlemciler
Ürün Adı | Durum | İşlemci Grafikleri ‡
Intel® Core™ i3-1115G4 İşlemci (6 M Önbellek, 4,10 GHz'e kadar) | Launched | 11. Nesil Intel® Core™ İşlemciler için Intel® UHD Grafikleri