Son Konular

11 sinifta alan degistirmek mumkun mu?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

11 sınıfta alan değiştirmek mümkün mü?

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin 11. sınıflarından bir üst sınıfa geçen öğrencilere alan değişikliği hakkı tanıdı.

Alan seçimi değiştirilebilir mi?

Alan seçimi değiştirilebilir mi?
Hatalı Alan Seçimi Yapıldığında Değişiklik Yapmak Mümkün Olmayabilir. Alan seçimi 10. Sınıfta yapılmakta ve 11-12. Sınıflar ağırlıklı alan dersleri ile okutulmaktadır. Öğrencilerin alan seçiminde hata yaptıklarını fark etmeleri ise çoğunlukla seçim sonrası geçen 1 dönemin sonlarına yaklaşıldığında fark edilmektedir.

E okulda alan değişikliği nasıl yapılır?

E okulda alan değişikliği nasıl yapılır?
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıt edilecek.

Lise Alan değişikliği ne zaman yapılır?

Atamalar 1 Mart 2022 tarihinde, görevden ayrılma ve yeni görev yerine başlama işlemleri ise 17 Haziran 2022 tarihi itibarıyla gerçekleştirilecek. 2022 yılı alan değişikliği duyurusu için tıklayınız.

Lisede alan değiştirme ne zaman yapılır?

Lisede alan değiştirme ne zaman yapılır?
Alan Değiştirmek Mümkün Müdür? v Üç yıllık liselerde 10. sınıftan, dört yıllık liselerde 11. sınıftan sonra sınıflarda not sistemine bakılmaksızın, isteyen öğrenci ders yılını başlamasını izleyen bir ay içinde alanını değiştirebilir.

Lisede sınıflar ne zaman değişir?

Lisede sınıflar ne zaman değişir?
Bazı okullarda idare her yıl sınıfları değiştiriyor. Onun dışında Anadolu liselerinde 11.sınıfta alan seçimi yüzünden mecburen değişiyor.

2021 alan değişikliği ne zaman yapılacak?

2021 yılı alan değişikliğinin, daha önceki yıllarda olduğu gibi Aralık ayında yapılmasını istiyoruz.Aksi takdirde hak kaybı olacaktır. #MebAralıkAlanDeğişikliği Alan değişikliği 2021 Aralık'ta yapılmalıdır. Belirlenecek sabit takvim bu yılın atamasına engel olamaz. 2021, Alan Değişikliğl ataması olmadan bitmemelidir.

2021 2022 alan değişikliği ne zaman?

2021 2022 alan değişikliği ne zaman?
Tercih başvurularının alınması ve eğitim kurumu müdürlüklerince onaylanması 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 1 Mart 2022 tarihinde, görevden ayrılma ve yeni görev yerine başlama işlemleri ise 17 Haziran 2022 tarihi itibarıyla gerçekleştirilecek" denildi.

Ne zaman bölüm değiştirilir?

Ne zaman bölüm değiştirilir?
Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği alan seçimi 9. Sınıfın sonunda yapılır. Ancak bu seçim 9. Sınıfın başında planlanmalıdır. Çünkü bir öğrencinin belirli bir alanı seçebilmesi için o alanın kaynak derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalamasının belirli bir barajın üstünde olması gerekir.

Lisede alan değiştirme 2021 ne zaman?

Alan tercih işlemlerini öğrenci ve veliler tarafından 29 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında E-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

Evet, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni politikaları doğrultusunda, liselerde 11. sınıftan bir üst sınıfa geçen öğrencilere alan değişikliği hakkı tanındığını biliyoruz. Bu durum öğrencilere daha fazla seçenek ve esneklik sağlarken, bazı durumlarda alan değişikliği yapmanın mümkün olmayabileceğini belirtmek önemlidir.

Öğrencilerin alan seçimleri genellikle 10. sınıfta yapılmaktadır ve 11-12. sınıflarda öğrencilerin ağırlıklı olarak alan dersleri ile okutulmaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerin hatalı alan seçimi yaptıklarını fark etmeleri genellikle seçim sonrası geçen bir dönemin sonlarına yaklaşıldığında ortaya çıkabilmektedir.

E-devlet üzerinden yapılacak olan alan değişiklik başvuruları ise velilerin veya öğrencilerin okula gitmeden kolayca gerçekleştirebilecekleri bir işlem haline getirilmiştir. Nakil talebinde bulunmak için E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne başvuru yapılması gerekmektedir.

Lise alan değişikliklerinin ne zaman yapılacağı konusunda ise atamaların 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirileceği, görevden ayrılma ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin ise 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Son olarak, öğrencilerin 11. sınıfta alan değişikliği yapabilmeleri için ders yılını başlamasını izleyen bir ay içinde istedikleri alana geçiş yapabileceklerini belirtmek önemlidir. Bu işlem not sistemine bakılmaksızın gerçekleştirilebilmektedir.

Eğitim sistemimizde yapılan bu değişikliklerin öğrencilere daha fazla seçenek ve esneklik sunması önemli bir adım olmakla birlikte, öğrencilerin kararlarını dikkatle gözden geçirmeleri ve gerekli durumlarda alan değişikliği yapabilmeleri için destek alabilecekleri rehberlik hizmetlerinden faydalanmaları da büyük önem taşımaktadır.

Camlarin acilmamasi agir kusur mu?

Ac karnina meyve yemek zararli mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt