Editör
Efsanevi Üye
1 seri ne demek?
1. Herhangi bir bakımdan bir bütün oluşturan şeylerin tümü, dizi2, sıra. 2. Bir fabrika ya da atölyenin uzun bir süre aynı iş üzerinde çalıştığı üretim tipi.
Seri ne anlama gelir?
Seri kelimesi ne anlama gelir? Herhangi bir bakımdan bir bütün oluşturan şeylerin tümü, dizi.
Peki Türkçe kelime mi?
Peki kelimesi, Türkçe kökenli bir kelime olmaktadır. Halk dilinde fazlaca kullanılan peki kelimesi, İnsanların bir açıklamada bulunacakları zaman kullandıkları kelimeler arasında gösterilmektedir.
Seri ürün ne demek?
Seri ürün ne demek?
Seri üretim bir ürünün genellikle montaj hattı aracılığıyla çok sayıda üretilmesidir. Seri üretimin kullanım alanı bir yığın biçiminde işlenmesi gereken maddelerden (gıda, yakıt, kimyasallar, vb.) ayrı ayrı işlenebilen maddelere (ev malzemeleri, otomobiller, vb.) dek uzanmaktadır.
Seri Hızlı nedir?
Seri Hızlı nedir?
seri yüksek tempoda gidendir temposu hep yüksektir ama son sürate ulaşamazlar. hızlı ise belirli bir süre son sürate çıkabilir. at yarışlarıdan bu 2 kavramın farkı çok net belli olur. seri at önde yüksek tempoda koşar, hızlı at sonlar sert bir sprint atıp yarışı kazanır.
Seri Osmanlıca ne demek?
Serian, derhal, müstâcelen.
Peki kelimesinin kökü nedir?
peki – Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi pek iyi sözcüğünden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için pek, iyi maddelerine bakınız.
Seri imalat ne demektir?
Seri üretim bir ürünün birden fazla uzmanlık alanına bölünerek bir bütün haline en son getirildiği ve her ürünün belirli bir birim zamanda üretilerek hazır hale getirildiği üretim işlevi olarak bilinmektedir.
Seri sonu ürünler nedir?
Seri sonu ürünler nedir?
misal vererek anlatmak daha kolay sanırım: bir seride bulunan malların (xl, l, m, s beden gibi) satılması ama sadece bir tanesinin kalması sonucu (mesela sadece x beden elbise kalmışsa) o kalan malın müşteriye normal fiyatın arzedilmesi durumudur…
Seria Arapça ne demek?
Seria Arapça ne demek?
Şeriat, kanun kitabı.
Seri calismak ne demek?
Bir fabrika veya atölyenin uzun bir süre aynı iş üzerinde çalıştığı üretim tipi.
Giyimde seri ne demek?
Serileme, Baz bedenin büyük ve küçük bedenlere çoğaltılmasına denir. Kalıp üzerinde büyültme ve küçültmelerin yapıldığı noktalara sıçrama noktası denir. Serileme işlemi yapılırken baz modelin model özelliklerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir.
Şer'i ne demek TDK?
şer'i / şer'î / شرعى Şeriata uygun, İslâmiyetçe makbul olan. İlâhî kanuna dair. Meşru'.
Ya seri ne demek?
Ya seri ne demek?
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldı vakit seri kelimesi değişik anlamları eşliğinde ele alınır. Bu konuda belli bir kurala bağlı olarak herhangi bir durumun bütünü meydana getiren şeylerin tümü biçiminde anlatılabilir.
Seri urun ne demek?
Seri urun ne demek?
Şer'i ne demek Osmanlıca?
Zayıf ve cılız hayvan.
1 Seri ürün ne demek?
Aynı zamanda üretimi gerçekleştirilen bir durumu aynı üretim tipi ile ele alınması olarak da anlatmak mümkün.
Ya şedid ne için okunur?
Eş Şehid esmasını zikreden kişiler şahit olarak Allahı bildikleri için haksızlık karşısında üzüntü ve keder duymazlar. Eş Şehid esması düşmanların düşmanlıklarına son vermelerine vesile olan bir esmadır. Eş Şehid esmasını zikretmek savaşmasa dahi şehit olmaya vesile olmaktadır.